Možnosti škôl pri utváraní základov prevencie kriminality (1). rozvíjať samostatné zodpovedné myslenie - Danek, Ján
Empirický výskum medzi žiakmi a učiteľmi základných a stredných škôl so zámerom zistenia možných zdrojov vzniku kriminality a jej možnej eliminácie priamo prostredníctvm školy, či vplyvom existujúceho spoločenského prostredia.