Fenomén "úniku mozgov" v kontexte slovenského školstva ponúknuť možnosti sebarealizácie - Soroková, Tatiana
Podoba, rozsah a dôvody migrácie ako vplyvu ekonomického, politického a spoločenského zázemia materskej krajiny. Únik mozgov (brain-drain). Negatívne a pozitívne dôsledky. Mladí ľudia a zahraničné skúsenosti. Porovnávanie situácie s EÚ.