Zákon č. 317/2009 Z.z. o pedagogických a odborných zamestnancoch v platnosti základnou filozofiou je získanie kompetencií - Lužák, Jozef
Komplexná úprava postavenia, práva, povinnosti, osobnostného rozvoja, hodnotenia, oceňovania a odmeňovania pedagogických a odborných zamestnancov a starostlivosť o nich. Reformné procesy v regionálnom školstve. Zmeny zákona prijaté MŠ SR a NR SR.