Očakávania slovenskej verejnosti vo vzťahu k spolužitiu v Európskej únii - Plávková, Oľga
Pohľad verejnosti na ekonomickú prosperitu na Slovensku a v Európskej únii. Ekonomický vývoj na Slovensku v polovici prvej dekády tohto tisícročia. Projekt zjednocovania Európy vo vzťahu k Euroobčanom vyžaduje prijatie a akceptovanie základných hodnôt, na ktorých sa formuje Európska únia ako jednotné spoločenstvo, rešpektujúce identity rôznych národov. Pohľad na imigrantov v optike verejnosti na Slovensku a v rámci krajín EÚ.