Analýza sezónnosti v demografii se zaměřením na úmrtnost - Myšáková, Gabriela
Analýza vybraných skupín príčin úmrtnosti a sezónnosti úmrtnosti. Metódy identifikácie sezónnosti v časových radách. Tradičná dekompozícia časovej rady. Alternatívny postup dekompozície časovej rady - metóda X-12. Výsledky analýzy. Súvisloť odchýlok počasia a výkyvov v úmrtnosti.