Pozemkové spoločenstvá – vybrané problémy - Fabová, Zdenka
Vznik, právne postavenie, hospodárenie a zánik pozemkových spoločenstiev, ako aj niektoré práva, povinnosti a vzájomné vzťahy členov pozemkového spoločenstva upravuje v súčasnosti zákon č. 181/1995 Z. z. o pozemkových spoločenstvách v z. n. p. .