Začlenenie riadenia nákladov podľa aktivít do systému controllingu holdingu - Tóthová, Alena, 1968-
Zavedenie nákladového modelu na báze riadenia nákladov podľa aktivít. Hierarchia činností v metóde ABC/M. Určenie nákladových nosičov pre každú hlavnú aktivitu. Vytvorenie nákladových stredísk pre každú hlavnú aktivitu. Zistenie príčin vzniku nákladov na aktivity na výrobok. Priradenie nákladov zdrojov k činnostiam. Identifikácia výstupov. Priradenie nákladov činností k výstupom. Nosiče nákladov jednotlivých činností: operačný nosič, nosič trvania, nosič intenzity.