Zavedenie eura v mestách, obciach a nimi zriadených ROPO - Mrva, Jaroslav
Slovenská republika sa so vstupom do Európskej únie zaviazala prijať euro ako jednotnú menu, ktorú od roku 1999 postupne začalo používať 15 členských štátov. Východiská príprav pre zavedenie eura.