Hodnotenie diverzifikačných aktivít na Slovensku a vo vybraných krajinách EÚ v kontexte rozvoja vidieka - Grausová, Gabriela
Analýza diverzifikačných opatrení na Slovensku v programových dokumentoch od predvstupového obdobia až po súčasný stav (Sapard až Program rozvoja vidieka SR 2007-2013) na základe údajov z Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Druhá časť obsahuje sekundárnu analýzu prístupov k diverzifikácii v krajinách Maďarsko, Rakúsko, Anglicko podľa ich Programov rozvoja vidieka. V závere sú predložené odporúčania pre ďalšie smerovanie a zefektívnenie diverzifikačných aktivít vidieckej ekonomiky a tvorbu ďalších strategických dokumentov v pôdohospodárstve.