Bazilejské kapitálové dohody zlyhali, potrebujeme nové pravidlá - Napolitano, Barbara
Regulácia kapitálovej požiadavky Bazilejského výboru pre bankový dohľad nedokázala predísť finančnej kríze a zmierniť jej dôsledky. Do popredia sa dostávajú otázky ohľadom zlyhania BASEL I a II. Dôkladná analýza jednotlivých oblastí regulácie kapitálovej primeranosti sa stáva základom pre prijatie a implementáciu nových pravidiel obozretného podnikania komerčných bánk, tzv. BASEL III.