Finančná gramotnosť - nový fenomén hodnotenia vedomostného pokroku spoločnosti - Orbánová, Darina
Finančná gramotnosť sa považuje v súčasnosti za jednu zo základných gramotností, ktorými by mal človek disponovať. Ponuka finančných nástrojov na finančnom trhu sa za ostatné roky rozšírila, čo kladie na každého jednotlivca vyššie nároky na poznanie princípov fungovania finančného trhu a jeho základných produktov. Nedostatočná finančná gramotnosť je celosvetovým problémom, preto vlády jednotlivých štátov implementovali odporúčania OECD týkajúce sa zvýšenia jej úrovne do svojich základných dokumentov.