Inovácie marketingových a obchodných činností - Dzurová, Mária
Inovačné aktivity sú vo veľkej miere ovplyvňované expanziou informácií a možnosťami ich spracovania. V príspevku sú spracované výhľady inovácií marketingu a logistiky. Pozornosť je venovaná riadeniu informačného toku. Využitie informačných a komunikačných technológií sa prejavuje vo zvýšenej pružnosti firiem pri marketingových a logistických činnostiach. Inovácie ako prvok konkurenčnej schopnosti prispievajú k zrýchleniu tovarového aj informačného toku tak, aby sa docielila spokojnosť zákazníka, sú zdrojom konkurenčnej výhody logistickej firmy na trhu.