Porovnanie vývoja inflácie v eurozóne a USA a jeho vplyv na kurz EUR/USD - Moravová, Julianna
Problematika vývoja inflácie v USA a v eurozóne za obdobie od vzniku eura až po rok 2010. Postavenie cenovej stability v rámci cieľov menových politík ECB a FEDu. Analýza vývoja inflácie v eurozóne a v USA počas sledovaného obdobia. Zhodnotenie vývoja kurzu amerického dolára voči euru vo vzťahu k vývoju rozdielu inflácií týchto dvoch ekonomických celkov.