Informovanosť spotrebiteľa - Korčoková, Marína, 1970-
Spotrebitelia, ich ochrana, spotrebiteľská politika a úroveň ich informovanosti o základných skutočnostiach týkajúcich sa problematiky spotrebiteľa. Možnosti aké má spotrebiteľ, aby si doplnil informácie a vzdelanie o svojich právach a povinnostiach. Spotrebitelia budú musieť poznať svoje práva a hájiť ich a ak si to želajú, stať sa členmi združení spotrebiteľov. Členstvo v Európskej únii nám prinieslo množstvo pozitívnych zmien v sfére spotrebiteľskej politiky. Aby sme ich vedeli oceniť a najmä využiť, treba spotrebiteľa vzdelávať, informovať a nebáť sa brániť si svoje práva.