Otvorenosť ekonomiky - Chorvatovič, Martin
Metódy merania otvorenosti resp. uzavretosti ekonomiky. Pomerové ukazovatele a ukazovatele intenzity založené na báze údajov z Report on Echange Arrangements and Exchange Restrictions (AREAER). Rozdiely medzi otvorenou a uzavretou ekonomikou. Mundell-Flemingov model malej otvorenej ekonomiky.