Smernica MIFID - prvok regulácie sektora finančníctva v eurozóne - Korduliak, Peter
MiFID – smernica 2004/39/ES o trhoch s finančnými nástrojmi (Markets in Financial Instruments Directive) z 21.marca 2004. Smernica MiFID a jej dopad na správanie investorov, bánk, investičných spoločností a správcov investičných prostriedkov. Základné ciele MiFID. Povinnosť členských štátov EÚ a smernica MiFID na Slovensku.