English for specific purposes at non-philological universities in the Czech Republic and Slovakia - Kováčiková, Elena
Európske dokumenty a koncepcie zdôrazňujú dôležitosť jazykovej výchovy v období globalizácie a otvoreného pracovného trhu. V príspevku sú diskutované výsledky previerky jazykového vzdelávania na štyroch nefilologických univerzitách v Česku a na Slovensku - v Nitre, v Bratislave, v Brne a v Hradci Králové v roku 2009.