Prečo chýbajú učebnice angličtiny pre humanitné vedy ? Úvaha o možných príčinách daného stavu - Šimková, Svatava
Vzhľadom na nedostatok medzinárodne používaných učebníc angličtiny vhodných na jazykovú výučbu orientovanú na odbornú jazykovú komunikáciu v oblasti humanitných vied je tvorba učebných materiálov a produkcia učebníc častým predmetom diskusií na pracoviskách poverených odbornou jazykovou prípravou v danej oblasti. Príspevok, inšpirovaný vlastnou pedagogickou praxou autorky, je úvahou nad možnými príčinami a následkami tohto stavu.