Nová strategická koncepcia NATO: priority a realita - Samson, Ivo
Priority NATO - obrana spoločného priestoru demokracií Európy a Severnej Ameriky, boj proti terorizmu a organizovanému zločinu vrátane šírenia zbraní hromadného ničenia, zvládanie krízových situácií vo svete ako aj dohľad nad budovaním inštitúcií. Hlavné príčiny nových hrozieb. Partnerstvá a spojenectvá.