Čím žije diskusia o novej strategickej koncepcii NATO, alebo hlavné body nového dokumentu - Majer, Marián
Nastal čas na novú strategickú koncepciu. To bol hlavný odkaz najvyšších predstaviteľov štátov a vlád Severoatlantickej aliancie na summite v Štrasburgu a Kehli. Vypočuli tak už niekoľko rokov sa objavujúce žiadosti mnohých expertov, podľa ktorých je nový kľúčový strategický dokument NATO životne dôležitý pre ďalšie pôsobenie Aliancie v medzinárodnom prostredí. Ale najmä pre potvrdenie zmyslu a významu tejto organizácie v čase prejavov nových hrozieb a nevypočítateľných hráčov na poli globálnej politiky.