Bielorusko a EÚ: váhavé partnerstvo - Rácz, András
Charakteristika vzťahov Bieloruska a Európskej únie v kontexte vzťahov Ruska a Bieloruska. Proeurópske tendencie bieloruskej zahraničnej politiky obmedzené len na ekonomickú a technickú spoluprácu. Žiadne výraznejšie zlepšenia v oblasti ľudských práv. Bielorusko ako súčasť politiky Východného partnerstva.