Interdisciplinárny pohľad na autorské právo, význam vedeckej práce a využívanie záujmov v slovenskom autorskom práve - Kropaj, Marián, 1983-
Význam vedeckej práce a jeho premietnutie do legislatívy. K významu historického bádania pre súčasnosť a budúcnosť. Právna história a hľadanie kontinuity. Interdisciplinárne skúmanie a význam filozofie. Oblasť slovenského školstva a vedy na začiatku 21. storočia. Autorské právo, tvorivosť a podpora inovácií.