Pozície a faktory rozvoja Indie vo svetovej ekonomike a spoločnosti i v slovensko-indických vzťahoch - Lysák, Ladislav
Z histórie Indie. Aktuálne pozície Indie vo svetovej ekonomike a spoločnosti. Mohutnejúci ľudský a materálny potenciál. Vzostup priemyslu, produkčnej sféry a služieb. Trend výroby automobilov v Indii. Výrazný vzostup sektoru služieb. Grandiózna výstavba infraštruktúry. Agrosektor - potraviny. Prehlbovanie spolupráce EÚ s Indiou. India na ceste do toptriády. Výsledky a perspektívy rozvoja slovensko-indických vzťahov.