Medzinárodná migrácia a jej vplyv na rozvojové krajiny - Grešš, Martin, 1978-
Charakteristika medzinárodnej migrácie v súčasnosti. Demografické trendy a migrácia v rozvojových krajinách. Príčiny a dôsledky medzinárodnej migrácie. Ekonomický model medzinárodnej migrácie pracovnej sily. Druhy migrácie. Migračné toky a modelovanie migrácie. Interkontinentálne migračné toky.