Světový systém a mezinárodní migrace: konceptualizace vzájemných vztahů - Kalenda, Jan
Medzinárodná migrácia a teória svetového systému. Štruktúra svetového systému a jej vzťah k medzinárodnej migrácii. Hierarchia svetového systému. Dynamika svetového systému a jej vzťah k medzinárodnej migrácii. Modely relácií medzi migráciou a svetovým systémom.