Analýza a priestorové aspekty medziobecnej spolupráce na Slovensku - Kozovský, Dušan
Ekonomicko-sociálne okolnosti na Slovensku a spolupráca medzi samosprávnymi subjektmi. Právo obcí združovať sa s inými obcami na zabezpečovanie vecí spoločného záujmu v zmysle Čl. 66 Ústavy SR. Vznik spoločných obecných úradov (SOÚ) a výkon kompetencií.