Teoretické východiská formovania verejnej diplomacie Slovenskej republiky - Pajtinka, Erik
Verejná diplomacia, ktorá je chápaná ako špecifická súčasť diplomacie štátu, orientovaná na širokú verejnosť v zahraničí, s cieľom ovplyvňovať verejnú mienku v súlade so zahraničnopolitickými záujmami štátu, ktorý ju realizuje. Funkčné a inštitucionálne aspekty verejnej diplomacie Slovenskej republiky. Hlavní aktéri slovenskej verejnej diplomacie, medzi ktorými hrajú čoraz významnejšiu úlohu mimovládne organizácie, ale potenciálne aj vybrané podnikateľské subjekty. Možnosti resp. limity účasti týchto neštátnych subjektov na verejnej diplomacii v podmienkach Slovenskej republiky.