Reflexia vývoja na Slovensku po novembri 1989 v kontexte problémov globalizujúceho sa sveta (európskych trendov 21. storočia) - Plávková, Oľga
Očakávania občanov Slovenska vyvolané novembrom 1989. Niektoré zmeny, ktoré priniesol 17. november 1989 - posilnenie individuálnej zodpovednosti v živote, znovuzískanie slobody a demokracie, úcta k súkromnému majetku, väčšie šance pre schopných a pracovitých. Hodnotenie inštitúcií z hľadiska vyjadrenej miery spokojnosti a nespokojnosti občanov SR. Hodnotenie trendu vývoja na Slovensku od novembra 1989. Porovnanie súčasných životných podmienok so životom v minulosti.