Obchodovanie s ľuďmi ako závažný problém vznikajúci v súvislosti s migráciou - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Obchodovanie s ľuďmi ako celosvetový, nadnárodný problém. Hlavné príčiny vzniku obchodovania s ľuďmi. Medzinárodnoprávna úprava. Slovenská právna úprava. Právna úprava Rady Európy. Právna úprava Európskej únie.