Slovenská republika v kontexte medzinárodnej migrácie obyvateľstva - Reťkovský, Peter
Stručný historický prehľad hlavných migračných prúdov na území dnešnej Slovenskej republiky. Migračné toky vo vzťahu ku krajinám Európskej únie. Migračné toky vo vzťahu k tretím krajinám. Situácia v oblasti žiadateľov o azyl. Špecifická situácia maloletých bez sprievodu. Problémy v oblasti imigrácie občanov tretích krajín do SR. Úrady a organizácie s kompetenciou v oblasti externej migrácie.