(Ne)bezpečnosť Vybrané aspekty postkonfliktnej rekonštrukcie Kosova - Štefančíková, Michaela
Analýza (ne)bezpečnosti Kosova pod medzinárodnou správou v širšom i v užšom zmysle na základe kriminality, pretrvávajúcej rasovej neznášanlivosti a nevyhnutnej prítomnosti medzinárodných vojenských zložiek za účelom udržania poriadku a obmedzenia násilia. Ekonomický vývoj v oblasti. Vývoj nezamestnanosti a s ním súvisiace sociálne neistoty a vízie do budúcnosti kosovského obyvateľstva. Vnímanie pocitu bezpečia etnických skupín kosovského obyvateľstva. Názory na okolnosti ohrozujúce stabilitu Kosova. Čo v súčasnosti najviac prispieva k napätej situácii etnických vzťahov v Kosove.