Dopad současné hospodářské recese na zaměstnance z cizích států, kteří působí na českém trhu práce - Pavelka, Tomáš
Česká ekonomika je malou otvorenou ekonomikou. Mieru jej otvorenosti možno charakterizovať vysokým podielom cudzích štátnych príslušníkov, ktorí sú ekonomicky aktívny na českom trhu práce. Na ich počet má výrazný vplyv aj súčasná hospodárska recesia. Stručná analýza celkového počtu cudzincov ekonomicky aktívnych v Českej republike.