Hlavné trendy výskumu v súčasnej volebnej geografii - Madleňák, Tibor
Východiská pre súčasnú volebnú geografiu. Kontextuálny prístup, priestorová difúzia a susedský efekt vo volebnej geografii. Geografické schémy volieb a faktory, ktoré ich determinujú. Diferenciácia volieb v urbánno-rurálnom prostredí. Volebné stratégie, volebné kampane a ich priestorový kontext. Otázky politickej participácie a reprezentácie vo volebnej geografii. Volebné systémy a priestorové vymedzenie volebných obvodov.