Voda sa (pomaly) presadzuje - Oravec, Jozef
Vodná doprava síce najpomalšia, ale zároveň najlacnejšia a najekologickejšia. Význam Dunajskej vodnej cesty. Najväčší rozmach bratislavského prístavu pred rokom 1989. Dunajská vodná cesta prepojená na Mohan a Rýn. Veľkoobjemová preprava. Obmedzenia prepravy po rieke.