Konkurencieschopní absolventi ako faktor znalostného cestovného ruchu - Šeben, Zoltán
Výskumné aktivity, ktoré prebiehali v rámci katedrálneho projektu REDIPE (Regionálne dimenzie znalostnej ekonomiky) mali formu osobných interview so štatutárnymi zástupcami stredných škôl a súčasne boli oslovení aj žiaci posledných ročníkov vopred vytypovaných odborov dotazníkovou formou. Výsledky výskumu sú v príspevku rozpracované v štyroch kľúčových oblastiach, pričom v rámci každej sú vyšpecifikované konkrétne problémové oblasti a potenciálne bariéry, na ktorých odstraňovanie, elimináciu je potrebné sa koncentrovať a tak prispievať k zvyšovaniu efektívnosti vzdelávania s akcentom na výchovu konkurencieschopných absolventov ako faktora znalostného cestovného ruchu.