Ázijská kritika západnej koncepcie ľudských práv - Štekláčová, Veronika
Pohľad na ázijský súbor hodnôt a koncepciu ľudských práv. Problematika je objasňovaná prostredníctvom skúmania kultúrnorelativitistických základov ázijskej kritiky, ktorá je nasmerovaná proti západným spoločnostiam. Obsah ázijskej koncepcie ľudských práv a hlavné body kritiky.