Historický vývoj eliminácie rizika a neistoty v účtovníctve - Szász, Marek
Účtovníctvo ako ekonomická disciplína, ktorá mala vplyv na činnosť podniku už v stredoveku. Historický vývoj pojmu riziko a neistota v účtovníctve. Problematika rizika a neistoty v účtovníctve pri formovaní podnikateľských subjektov. Ekonomické teórie v jednotlivých vývojových etapách. Nástroje na elimináciu rizika v účtovníctve.