Medzinárodná migrácia ako odozva na disparity v sociálno-ekonomickom rozvoji svetových regiónov - Ondrušek, Miloš
Konflikt dvoch koncepcií ekonomického rozvoja. Fenomén medzinárodnej migrácie. Motívy a podmienky vzniku medzinárodnej migrácie. Push faktory a Pull faktory. Ich možné zobrazenie. Dopady migrácie. Vývoj vybraných populačných ukazovateľov ako impulz rastu váhy a potreby intenzifikácie migračných procesov.