Evropské programy na podporu inovací - Jiříček, Petr
Problematika politiky Európskej únie v oblasti financovania výskumu, vývoja a inovačných programov. Princípy Lisabonskej stratégie EÚ zamerané na dosiahnutie udržateľného rastu a konkurencieschopnosti Európy v rámci svetovej ekonomiky do roku 2010. Stručná analýza plnenia cieľov stanovených v rámci Lisabonskej stratégie a jej vplyv na tvorbu európskej politiky v oblasti výskumu, vývoja a inovácií. Finančné zdroje pre financovanie európskej politiky v tejto oblasti – cielené komunitárne programy, ktoré sú riadené priamo Európskou komisiou.