Bankovníctvo v islamskom svete - Mečár, Miroslav
Islamské bankovníctvo založené na tradičnom islamskom práve - šariáte. Pojmy používané v islamskom bankovníctve: mudáraba, mudárib, mušáraka, murábaha, idžára. Financovanie zákazky na kľúč - istisna´a. Poskytnutie bezúročnej pôžičky (free loan) - qard hasan. Prísne dodržiavanie troch hlavných zákaz islamského práva. Rastúci vplyv islamského finančníctva vo svete a jeho ďalší vývoj.