Personální inzerce je také vizitkou firmy - Šulcová, Tereza
Inzerát je často úvodným spojením medzi spoločnosťou a potenciálnym zamestnancom. Výber inzertného média, spôsob prezentácie spoločnosti, vzhľad a text inzerátu je súčasťou personálneho marketingu spoločnosti a každá spoločnosť by mala premýšľať o tom, čo tvorí jej "zamestnávateľskú značku" a ako by chcela byť vnímaná z pohľadu súčasného a budúceho zamestnanca. Správna inzercia mieri na cieľovú skupinu. Atraktivita inzerátu.