Ageismus aneb věková diskriminace v pracovních vztazích - Hekelová, Zuzana
Veková diskriminácia sa stáva čím ďalej, tým častejším sociologickým problémom, ktorý sa prejavuje v mnohých sférach života spoločnosti. Po prvýkrát bola popísaná v 60. rokoch 20. storočia v USA a od samého začiatku vystupovala aj v kontexte pracovných vzťahov. Prejavy ageizmu. Oblasti, v ktorých sa veková diskriminácia v oblasti pracovných vzťahov prejavuje. Čo možno proti ageizmu robiť.