Volič a volebné systémy v SR - Hrašková, Dagmar
Súkromný a politický trh. Charakteristika volebného systému. Funkcie volebného systému. Volič a volebné právo. Základné princípy volebného práva. Základné znaky demokratického štátu. Typológia volebných systémov. Základné typy volebných systémov (VS) - väčšinový VS, systém pomerného zastúpenia, zmiešaný VS. Priama demokracia - referendum. Typológia referenda. Správanie sa voličov.