Bojové skupiny Európskej únie - Gutten, Miroslav
História a vznik bojových skupín Európskej únie. Koncept, definícia a zloženie bojových skupín. Nasaditeľnosť a udržateľnosť bojových skupín. Úlohy a operácie bojových skupín. Financovanie bojových skupín. Príprava a certifikácia bojových skupín. Generovanie síl. Ambície a prínos konceptu bojových skupín. Výzvy a problémy bojových skupín.