Bezpečnostná a obranná politika Európskej únie - štruktúry a rozhodovacie mechanizmy - Tokár, Ľubomír
Stručný historický prehľad zameraný na vývoj inštitucionálnych aktérov v rámci Spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky EÚ od 90. rokov. Chronologický vývoj primárneho práva EÚ - Zmluva o Európskej únii z Maastrichtu a jej následná reforma v Amsterdame. Proces vytvárania stálych inštitúcií SZBP EÚ. Problémy a výzvy týkajúce sa bezpečnostnej a obrannej politiky EÚ po tom, čo nadobudla účinnosť Lisabonská zmluva.