Etické princípy - dôležitá súčasť globalizovaného sveta podnikateľských aktivít - Bláhová, Mária
Moderné prístupy k etickej stránke podnikania. Etický kódex nadnárodných spoločností. Porovnanie kódexov Slovenska, západnej Európy a Spojených štátov amerických. Povolanie podnikateľ. Etika ako nový predmet v učebných osnovách vysokých škôl. Spoločenská zodpovednosť firiem. Etické formy podnikania.