Lingvistická interpretácia prejavov identity - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Jazyk zohráva významnú úlohu v procese určovania identity ľudí. Identita jednotlivca sa skladá zo súboru rôznych identít, ktoré môžeme rozdeliť do štyroch typov - hlavnej, osobitej, interakčnej a vzťahovej. Každá z nich predstavuje iný aspekt osobnosti človeka, pričom hlavná a osobitá identita sú relatívne stabilné, zatiaľ čo vzťahové a interakčné identity sú premenlivé a závisia od situácie, v ktorej sa jednotlivec nachádza.