Gegenstandsbestimmung und Forschungsschwerpunkte der Phonetik in der Gegenwart - Adamcová, Lívia
Aspekty súčasnej nemeckej fonetiky zo synchrónneho hľadiska. Dôležitosť fonetiky v rámci ostatných lingvisticky orientovaných disciplín. Názory významných nemeckých fonetikov, ktorí sa vyjadrujú k jej významu. Rozdelenie fonetiky z hľadiska percipienta a recipienta: artikulačná, akustická a auditívna.