Problematika trvalo udržateľného rozvoja vo vyučovaní obchodnej angličtiny - Adamková, Miriam
Problematika trvalo udržateľného rozvoja vo vyučovaní obchodnej angličtiny. Prvky, ktoré napomáhajú zakomponovaniu danej problematiky do vyučovacieho procesu a zároveň zvyšujú efektívnosť danej témy nielen z hľadiska lingvistického ale aj z hľadiska environmentálneho povedomia, čím sa zdôrazňuje aj význam medzipredmetových vzťahov. Medzi prvky, ktoré napomáhajú zakomponovaniu a rozvoju danej problematiky na hodinách odborného jazyka patria: metódy a používané zdroje pri vyučovaní danej problematiky, úloha učiteľa, základné informácie o postojoch a správaní v danej oblasti, základné informácie o problematike trvalo udržateľného rozvoja.