Rozvíjanie zručnosti písania - Stradiotová, Eva, 1963-
Písanie sa využíva z rôznych dôvodov a v rôznych formách (od nákupného listu až k románu). Je dôležitou zručnosťou, ktorej by sme mali venovať viac pozornosti, nielen kvôli skutočným životným potrebám (písanie e-mailov, správ, poznámok, úloh a rozličných informácii......), ale tiež pre možnosť vyjadriť svoje pocity. Ďalším dôvodom na učenie sa a zdokonaľovanie v písaní je príležitosť lepšie pochopiť jazyk prostredníctvom písania.